Praktyka zawodowa (kierunek ekonomia, II stopień)
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | 250070-D |
Kod Erasmus / ISCED: |
14.3
|
Nazwa przedmiotu: | Praktyka zawodowa (kierunek ekonomia, II stopień) |
Jednostka: | Szkoła Główna Handlowa w Warszawie |
Grupy: |
Praktyki zawodowe - studia magisterskie Praktyki zawodowe - studia magisterskie stacjonarne |
Punkty ECTS i inne: |
3.00 (zmienne w czasie)
|
Język prowadzenia: | polski |
Efekty uczenia się: |
Wiedza: Student (praktykant): P2A_W01 - zna zasady i właściwości funkcjonowania sektora gospodarczego lub sfery działalności, do którego (-ej) przynależy organizacja/(przedsiębiorstwo/instytucja), w której odbywana jest praktyka. Student (praktykant): P2A_W02 - ma podstawową wiedzę o funkcjonowaniu organizacji, w szczególności o jej formie prawnej, strukturze organizacyjnej, zasadach organizacji pracy i podziału kompetencji, procedurach, procesach operacyjnych, planowania i kontroli. ... Umiejętności: Student (praktykant): P2A_U01 - potrafi stosować podstawową wiedzę teoretyczną w sytuacjach praktycznych, m.in. wykonując zlecone zadania analityczne z zakresu zagadnień funkcjonowania organizacji i jej otoczenia gospodarczego. Student (praktykant): P2A_U02 - umie pozyskiwać i analizować podstawowe dane pochodzące z różnych działów organizacji oraz formułować na ich podstawie wnioski. Student (praktykant): P2A_U03 - potrafi komunikować się i współpracować (budować sieć kontaktów) z osobami z różnych działów, różnych środowisk kulturowych i o różnych pozycjach w organizacji. Student (praktykant): P2A_U04 - potrafi współdziałać i pracować w ramach grup zadaniowych/projektowych, przyjmując w nich różne role (wykonawcy, organizatora, kierownika). Kompetencje społeczne: Student (praktykant): P2A_K01 - ma świadomość znaczenia pracy zespołowej dla osiągnięcia sukcesu oraz odpowiedzialności za pracę własną i innych członków zespołu. Student (praktykant): P2A_K02 - rozumie potrzebę ciągłego dokształcania się (poszerzania własnej wiedzy i umiejętności) i potrafi to samodzielnie robić. |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2024/25" (w trakcie)
Okres: | 2025-02-15 - 2025-09-30 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Praktyka, 90 godzin
|
|
Koordynatorzy: | (brak danych) | |
Prowadzący grup: | (brak danych) | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie
Praktyka - Zaliczenie |
|
Skrócony opis: |
Odbycie praktyki zawodowej związanej z kierunkiem Ekonomia na poziomie magisterskim. |
|
Pełny opis: |
Celem praktyki zawodowej jest rozwijanie przez studenta umiejętności wykorzystywania wiedzy teoretycznej z zakresu ekonomii i dyscyplin pokrewnych, zdobywanej w trakcie studiów. W szczególności student powinien zapoznać się z głównymi aspektami funkcjonowania organizacji, w której odbywa praktykę (tj. przedsiębiorstwa lub organu administracji publicznej), Student powinien także doskonalić umiejętności rozpoznawania, diagnozowania i rozwiązywania problemów zawodowych, a także rozwijać cechy osobowe związane z pracą, takie jak rzetelność, odpowiedzialność, kreatywność, umiejętność pracy w zespole i etyczne zachowania. |
|
Literatura: |
Literatura podstawowa: ... Literatura uzupełniająca: ... |
|
Uwagi: |
Kryteria oceniania: inne: 100.00% |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2024/25" (zakończony)
Okres: | 2024-10-01 - 2025-02-14 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Praktyka, 90 godzin
|
|
Koordynatorzy: | (brak danych) | |
Prowadzący grup: | (brak danych) | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie
Praktyka - Zaliczenie |
|
Skrócony opis: |
Odbycie praktyki zawodowej związanej z kierunkiem Ekonomia na poziomie magisterskim. |
|
Pełny opis: |
Celem praktyki zawodowej jest rozwijanie przez studenta umiejętności wykorzystywania wiedzy teoretycznej z zakresu ekonomii i dyscyplin pokrewnych, zdobywanej w trakcie studiów. W szczególności student powinien zapoznać się z głównymi aspektami funkcjonowania organizacji, w której odbywa praktykę (tj. przedsiębiorstwa lub organu administracji publicznej), Student powinien także doskonalić umiejętności rozpoznawania, diagnozowania i rozwiązywania problemów zawodowych, a także rozwijać cechy osobowe związane z pracą, takie jak rzetelność, odpowiedzialność, kreatywność, umiejętność pracy w zespole i etyczne zachowania. |
|
Literatura: |
Literatura podstawowa: ... Literatura uzupełniająca: ... |
|
Uwagi: |
Kryteria oceniania: inne: 100.00% |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2023/24" (zakończony)
Okres: | 2024-02-24 - 2024-09-30 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Praktyka, 90 godzin
|
|
Koordynatorzy: | (brak danych) | |
Prowadzący grup: | (brak danych) | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie
Praktyka - Zaliczenie |
|
Skrócony opis: |
Odbycie praktyki zawodowej związanej z kierunkiem Ekonomia na poziomie magisterskim. |
|
Pełny opis: |
Celem praktyki zawodowej jest rozwijanie przez studenta umiejętności wykorzystywania wiedzy teoretycznej z zakresu ekonomii i dyscyplin pokrewnych, zdobywanej w trakcie studiów. W szczególności student powinien zapoznać się z głównymi aspektami funkcjonowania organizacji, w której odbywa praktykę (tj. przedsiębiorstwa lub organu administracji publicznej), Student powinien także doskonalić umiejętności rozpoznawania, diagnozowania i rozwiązywania problemów zawodowych, a także rozwijać cechy osobowe związane z pracą, takie jak rzetelność, odpowiedzialność, kreatywność, umiejętność pracy w zespole i etyczne zachowania. |
|
Literatura: |
Literatura podstawowa: ... Literatura uzupełniająca: ... |
|
Uwagi: |
Kryteria oceniania: inne: 100.00% |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2023/24" (zakończony)
Okres: | 2023-10-01 - 2024-02-23 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Praktyka, 90 godzin
|
|
Koordynatorzy: | (brak danych) | |
Prowadzący grup: | (brak danych) | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie
Praktyka - Zaliczenie |
|
Skrócony opis: |
Odbycie praktyki zawodowej związanej z kierunkiem Ekonomia na poziomie magisterskim. |
|
Pełny opis: |
Celem praktyki zawodowej jest rozwijanie przez studenta umiejętności wykorzystywania wiedzy teoretycznej z zakresu ekonomii i dyscyplin pokrewnych, zdobywanej w trakcie studiów. W szczególności student powinien zapoznać się z głównymi aspektami funkcjonowania organizacji, w której odbywa praktykę (tj. przedsiębiorstwa lub organu administracji publicznej), Student powinien także doskonalić umiejętności rozpoznawania, diagnozowania i rozwiązywania problemów zawodowych, a także rozwijać cechy osobowe związane z pracą, takie jak rzetelność, odpowiedzialność, kreatywność, umiejętność pracy w zespole i etyczne zachowania. |
|
Literatura: |
Literatura podstawowa: ... Literatura uzupełniająca: ... |
|
Uwagi: |
Kryteria oceniania: inne: 100.00% |
Właścicielem praw autorskich jest Szkoła Główna Handlowa w Warszawie.