Szkoła Główna Handlowa w Warszawie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Company Internship (Management)

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: 150011-D
Kod Erasmus / ISCED: 01.0 Kod klasyfikacyjny przedmiotu składa się z trzech do pięciu cyfr, przy czym trzy pierwsze oznaczają klasyfikację dziedziny wg. Listy kodów dziedzin obowiązującej w programie Socrates/Erasmus, czwarta (dotąd na ogół 0) – ewentualne uszczegółowienie informacji o dyscyplinie, piąta – stopień zaawansowania przedmiotu ustalony na podstawie roku studiów, dla którego przedmiot jest przeznaczony. / (0810) Rolnictwo, leśnictwo i rybactwo Kod ISCED - Międzynarodowa Standardowa Klasyfikacja Kształcenia (International Standard Classification of Education) została opracowana przez UNESCO.
Nazwa przedmiotu: Company Internship (Management)
Jednostka: Szkoła Główna Handlowa w Warszawie
Grupy: Praktyki zawodowe - studia licencjackie
Praktyki zawodowe - studia licencjackie stacjonarne
Punkty ECTS i inne: 3.00 (zmienne w czasie) Podstawowe informacje o zasadach przyporządkowania punktów ECTS:
  • roczny wymiar godzinowy nakładu pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się dla danego etapu studiów wynosi 1500-1800 h, co odpowiada 60 ECTS;
  • tygodniowy wymiar godzinowy nakładu pracy studenta wynosi 45 h;
  • 1 punkt ECTS odpowiada 25-30 godzinom pracy studenta potrzebnej do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się;
  • tygodniowy nakład pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się pozwala uzyskać 1,5 ECTS;
  • nakład pracy potrzebny do zaliczenia przedmiotu, któremu przypisano 3 ECTS, stanowi 10% semestralnego obciążenia studenta.

zobacz reguły punktacji
Język prowadzenia: angielski
Efekty uczenia się:

Wiedza:

Student zna zasady i właściwości funkcjonowania sektora gospodarczego , do którego przynależy przedsiębiorstwo (instytucja), w której odbywa się praktyka.

..Student ma podstawową wiedze o funkcjonowaniu organizacji, w szczególności o jej formie prawnej, strukturze organizacyjnej, zasadach pracy i podziale kompetencji, procesach planowania, kontroli.

Student posiada wiedzę na temat systemów motywowania pracowników w organziacji

Umiejętności:

Student potrafi stosować podstawową wiedze teoretyczną w sytuacjach praktycznych , m.in. wykonując zlecone proste zadania analityczne z zakresu zarządzania i ekonomiczno-finansowych zagadnień funkcjonowania organizacji.

.Student potrafi pozyskiwać i analizować podstawowe dane pochodzące z różnych działów organizacji oraz formułować na ich podstawie wnioski.

Potrafi komunikować się i współpracować (budować sieć kontaktów z osobami z różnych działów, różnych środowisk kulturowych i o różnych pozycjach w organizacji.

Potrafi współdziałać i pracować w ramach grup zawodowych / projektowych , przyjmując w nich różne role (wykonawcy, organizatora, kierownika).

Kompetencje społeczne:

Student ma świadomość znaczenia pracy zespołowej dla osiągnięcia sukcesu oraz odpowiedzialności za pracę własną i innych członków zespołu.

Student rozumie potrzebę ciągłego dokształcania się (poszerzania wiedzy własnej i umiejętności) i potrafi to samodzielnie robić.

Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2024/25" (w trakcie)

Okres: 2025-02-15 - 2025-09-30
Wybrany podział planu:
Przejdź do planu
Typ zajęć:
Praktyka, 90 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: (brak danych)
Prowadzący grup: (brak danych)
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie
Praktyka - Zaliczenie
Skrócony opis:

Rozwijanie umiejętności wykorzystania w praktyce zdobywanej w trakcie studiów wiedzy teoretycznej z zakresu zarządzania i dyscyplin pokrewnych, W szczególności zapoznanie się z głównymi aspektami funkcjonowania przedsiębiorstwa (instytucji), w której odbywa się praktyka, doskonalenie umiejętności rozpoznawania, diagnozowania i rozwiązywania prostych, zlecanych zadań zawodowych, pracy zespoleowej.

Pełny opis:

Głównym celem praktyki zawodowej jest rozwijanie przez studenta umiejętności wykorzystania zdobywanej w trakcie studiów wiedzy teoretycznej z zakresu zarządzania i dyscyplin pokrewnych. W szczególności student powinien zapoznać się z głównymi aspektami funkcjonowania organizacji (przedsiębiorstwa lub instytucji), w której odbywa praktykę, doskonalić umiejętności rozpoznawania, diagnozowania i rozwiązywania prostych problemów zawodowych , a także rozwijać cechy osobowe związane z pracą, takie jak odpowiedzialność i etyczne zachowania.

Literatura:

Literatura podstawowa:

xx

Literatura uzupełniająca:

xx

Uwagi:

Kryteria oceniania:

inne: 100.00%

Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2024/25" (zakończony)

Okres: 2024-10-01 - 2025-02-14
Wybrany podział planu:
Przejdź do planu
Typ zajęć:
Praktyka, 90 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: (brak danych)
Prowadzący grup: (brak danych)
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie
Praktyka - Zaliczenie
Skrócony opis:

Rozwijanie umiejętności wykorzystania w praktyce zdobywanej w trakcie studiów wiedzy teoretycznej z zakresu zarządzania i dyscyplin pokrewnych, W szczególności zapoznanie się z głównymi aspektami funkcjonowania przedsiębiorstwa (instytucji), w której odbywa się praktyka, doskonalenie umiejętności rozpoznawania, diagnozowania i rozwiązywania prostych, zlecanych zadań zawodowych, pracy zespoleowej.

Pełny opis:

Głównym celem praktyki zawodowej jest rozwijanie przez studenta umiejętności wykorzystania zdobywanej w trakcie studiów wiedzy teoretycznej z zakresu zarządzania i dyscyplin pokrewnych. W szczególności student powinien zapoznać się z głównymi aspektami funkcjonowania organizacji (przedsiębiorstwa lub instytucji), w której odbywa praktykę, doskonalić umiejętności rozpoznawania, diagnozowania i rozwiązywania prostych problemów zawodowych , a także rozwijać cechy osobowe związane z pracą, takie jak odpowiedzialność i etyczne zachowania.

Literatura:

Literatura podstawowa:

xx

Literatura uzupełniająca:

xx

Uwagi:

Kryteria oceniania:

inne: 100.00%

Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2023/24" (zakończony)

Okres: 2024-02-24 - 2024-09-30
Wybrany podział planu:
Przejdź do planu
Typ zajęć:
Praktyka, 90 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: (brak danych)
Prowadzący grup: (brak danych)
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie
Praktyka - Zaliczenie
Skrócony opis:

Rozwijanie umiejętności wykorzystania w praktyce zdobywanej w trakcie studiów wiedzy teoretycznej z zakresu zarządzania i dyscyplin pokrewnych, W szczególności zapoznanie się z głównymi aspektami funkcjonowania przedsiębiorstwa (instytucji), w której odbywa się praktyka, doskonalenie umiejętności rozpoznawania, diagnozowania i rozwiązywania prostych, zlecanych zadań zawodowych, pracy zespoleowej.

Pełny opis:

Głównym celem praktyki zawodowej jest rozwijanie przez studenta umiejętności wykorzystania zdobywanej w trakcie studiów wiedzy teoretycznej z zakresu zarządzania i dyscyplin pokrewnych. W szczególności student powinien zapoznać się z głównymi aspektami funkcjonowania organizacji (przedsiębiorstwa lub instytucji), w której odbywa praktykę, doskonalić umiejętności rozpoznawania, diagnozowania i rozwiązywania prostych problemów zawodowych , a także rozwijać cechy osobowe związane z pracą, takie jak odpowiedzialność i etyczne zachowania.

Literatura:

Literatura podstawowa:

xx

Literatura uzupełniająca:

xx

Uwagi:

Kryteria oceniania:

inne: 100.00%

Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2023/24" (zakończony)

Okres: 2023-10-01 - 2024-02-23
Wybrany podział planu:
Przejdź do planu
Typ zajęć:
Praktyka, 90 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: (brak danych)
Prowadzący grup: (brak danych)
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie
Praktyka - Zaliczenie
Skrócony opis:

Rozwijanie umiejętności wykorzystania w praktyce zdobywanej w trakcie studiów wiedzy teoretycznej z zakresu zarządzania i dyscyplin pokrewnych, W szczególności zapoznanie się z głównymi aspektami funkcjonowania przedsiębiorstwa (instytucji), w której odbywa się praktyka, doskonalenie umiejętności rozpoznawania, diagnozowania i rozwiązywania prostych, zlecanych zadań zawodowych, pracy zespoleowej.

Pełny opis:

Głównym celem praktyki zawodowej jest rozwijanie przez studenta umiejętności wykorzystania zdobywanej w trakcie studiów wiedzy teoretycznej z zakresu zarządzania i dyscyplin pokrewnych. W szczególności student powinien zapoznać się z głównymi aspektami funkcjonowania organizacji (przedsiębiorstwa lub instytucji), w której odbywa praktykę, doskonalić umiejętności rozpoznawania, diagnozowania i rozwiązywania prostych problemów zawodowych , a także rozwijać cechy osobowe związane z pracą, takie jak odpowiedzialność i etyczne zachowania.

Literatura:

Literatura podstawowa:

xx

Literatura uzupełniająca:

xx

Uwagi:

Kryteria oceniania:

inne: 100.00%

Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Szkoła Główna Handlowa w Warszawie.
al. Niepodległości 162
02-554 Warszawa
tel: +48 22 564 60 00 http://www.sgh.waw.pl/
kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.1.1.0