Praktyka zawodowa (kierunek zarządzanie, I stopień)
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | 150010-P |
Kod Erasmus / ISCED: |
04.0
|
Nazwa przedmiotu: | Praktyka zawodowa (kierunek zarządzanie, I stopień) |
Jednostka: | Szkoła Główna Handlowa w Warszawie |
Grupy: |
Praktyki zawodowe - studia licencjackie Praktyki zawodowe - studia licencjackie popołudniowe |
Punkty ECTS i inne: |
3.00 (zmienne w czasie)
|
Język prowadzenia: | polski |
Efekty uczenia się: |
Wiedza: Student: 1. zna zasady i właściwości funkcjonowania sektora gospodarczego, do którego przynależy organizacja (przedsiębiorstwo/instytucja), w której odbywana jest praktyka; 2. ma podstawową wiedzę o funkcjonowaniu organizacji, w szczególności o jej formie prawnej, strukturze organizacyjnej oraz zasadach pracy w organizacji. . Student zna zasady podziału kompetencji , procedury oraz procesy planowania i kontroli pracy w komórce organizacyjnej, w której odbywa się praktyka. Umiejętności: Student: 1. potrafi stosować podstawową wiedzę teoretyczną w sytuacjach praktycznych, m.in. wykonując zlecone proste zadanie analityczne z zakresu zarządzania i ekonomiczno-finansowych zagadnień funkcjonowania organizacji; 2. umie pozyskiwać i analizować podstawowe dane pochodzące z różnych działów organizacji oraz formułować na ich podstawie wnioski. 3. potrafi komunikować się i współpracować (budować sieć kontaktów) z osobami z różnych działów, różnych środowisk kulturowych i o różnych pozycjach w organizacji; 4. potrafi współdziałać i pracować w ramach grup zadaniowych/projektowych, przyjmując w nich różne role (wykonawcy, organizatora, kierownika). Kompetencje społeczne: Student: 1. ma świadomość znaczenia pracy zespołowej dla osiągnięcia sukcesu oraz odpowiedzialności za pracę własną i innych członków zespołu; 2. rozumie potrzebę ciągłego dokształcania się (poszerzania własnej wiedzy i umiejętności) i potrafi to samodzielnie robić. |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2024/25" (w trakcie)
Okres: | 2025-02-15 - 2025-09-30 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Praktyka, 90 godzin
|
|
Koordynatorzy: | (brak danych) | |
Prowadzący grup: | (brak danych) | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie
Praktyka - Zaliczenie |
|
Skrócony opis: |
Rozwijanie umiejętności wykorzystywania w praktyce zdobywanej w trakcie studiów wiedzy teoretycznej z zakresu zarządzania i dyscyplin pokrewnych. W szczególności zapoznanie się z głównymi aspektami funkcjonowania przedsiębiorstwa (instytucji), w którym odbywana jest praktyka, doskonalenie umiejętności: rozpoznawania, diagnozowania i rozwiązywania prostych zlecanych zadań zawodowych, pracy zespołowej. |
|
Pełny opis: |
Głównym celem praktyki zawodowej jest rozwijanie przez studenta umiejętności wykorzystywania zdobywanej w trakcie studiów wiedzy teoretycznej z zakresu zarządzania i dyscyplin pokrewnych. W szczególności student powinien zapoznać się z głównymi aspektami funkcjonowania organizacji (przedsiębiorstwa lub instytucji), w której odbywa praktykę, doskonalić umiejętności rozpoznawania, diagnozowania i rozwiązywania prostych problemów zawodowych, a także rozwijać cechy osobowe związane z pracą, takie jak odpowiedzialność i etyczne zachowania. |
|
Literatura: |
Literatura podstawowa: xxx Literatura uzupełniająca: xxx |
|
Uwagi: |
Kryteria oceniania: inne: 100.00% |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2024/25" (zakończony)
Okres: | 2024-10-01 - 2025-02-14 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Praktyka, 90 godzin
|
|
Koordynatorzy: | (brak danych) | |
Prowadzący grup: | (brak danych) | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie
Praktyka - Zaliczenie |
|
Skrócony opis: |
Rozwijanie umiejętności wykorzystywania w praktyce zdobywanej w trakcie studiów wiedzy teoretycznej z zakresu zarządzania i dyscyplin pokrewnych. W szczególności zapoznanie się z głównymi aspektami funkcjonowania przedsiębiorstwa (instytucji), w którym odbywana jest praktyka, doskonalenie umiejętności: rozpoznawania, diagnozowania i rozwiązywania prostych zlecanych zadań zawodowych, pracy zespołowej. |
|
Pełny opis: |
Głównym celem praktyki zawodowej jest rozwijanie przez studenta umiejętności wykorzystywania zdobywanej w trakcie studiów wiedzy teoretycznej z zakresu zarządzania i dyscyplin pokrewnych. W szczególności student powinien zapoznać się z głównymi aspektami funkcjonowania organizacji (przedsiębiorstwa lub instytucji), w której odbywa praktykę, doskonalić umiejętności rozpoznawania, diagnozowania i rozwiązywania prostych problemów zawodowych, a także rozwijać cechy osobowe związane z pracą, takie jak odpowiedzialność i etyczne zachowania. |
|
Literatura: |
Literatura podstawowa: xxx Literatura uzupełniająca: xxx |
|
Uwagi: |
Kryteria oceniania: inne: 100.00% |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2023/24" (zakończony)
Okres: | 2024-02-24 - 2024-09-30 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Praktyka, 90 godzin
|
|
Koordynatorzy: | (brak danych) | |
Prowadzący grup: | (brak danych) | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie
Praktyka - Zaliczenie |
|
Skrócony opis: |
Rozwijanie umiejętności wykorzystywania w praktyce zdobywanej w trakcie studiów wiedzy teoretycznej z zakresu zarządzania i dyscyplin pokrewnych. W szczególności zapoznanie się z głównymi aspektami funkcjonowania przedsiębiorstwa (instytucji), w którym odbywana jest praktyka, doskonalenie umiejętności: rozpoznawania, diagnozowania i rozwiązywania prostych zlecanych zadań zawodowych, pracy zespołowej. |
|
Pełny opis: |
Głównym celem praktyki zawodowej jest rozwijanie przez studenta umiejętności wykorzystywania zdobywanej w trakcie studiów wiedzy teoretycznej z zakresu zarządzania i dyscyplin pokrewnych. W szczególności student powinien zapoznać się z głównymi aspektami funkcjonowania organizacji (przedsiębiorstwa lub instytucji), w której odbywa praktykę, doskonalić umiejętności rozpoznawania, diagnozowania i rozwiązywania prostych problemów zawodowych, a także rozwijać cechy osobowe związane z pracą, takie jak odpowiedzialność i etyczne zachowania. |
|
Literatura: |
Literatura podstawowa: xxx Literatura uzupełniająca: xxx |
|
Uwagi: |
Kryteria oceniania: inne: 100.00% |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2023/24" (zakończony)
Okres: | 2023-10-01 - 2024-02-23 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Praktyka, 90 godzin
|
|
Koordynatorzy: | (brak danych) | |
Prowadzący grup: | (brak danych) | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie
Praktyka - Zaliczenie |
|
Skrócony opis: |
Rozwijanie umiejętności wykorzystywania w praktyce zdobywanej w trakcie studiów wiedzy teoretycznej z zakresu zarządzania i dyscyplin pokrewnych. W szczególności zapoznanie się z głównymi aspektami funkcjonowania przedsiębiorstwa (instytucji), w którym odbywana jest praktyka, doskonalenie umiejętności: rozpoznawania, diagnozowania i rozwiązywania prostych zlecanych zadań zawodowych, pracy zespołowej. |
|
Pełny opis: |
Głównym celem praktyki zawodowej jest rozwijanie przez studenta umiejętności wykorzystywania zdobywanej w trakcie studiów wiedzy teoretycznej z zakresu zarządzania i dyscyplin pokrewnych. W szczególności student powinien zapoznać się z głównymi aspektami funkcjonowania organizacji (przedsiębiorstwa lub instytucji), w której odbywa praktykę, doskonalić umiejętności rozpoznawania, diagnozowania i rozwiązywania prostych problemów zawodowych, a także rozwijać cechy osobowe związane z pracą, takie jak odpowiedzialność i etyczne zachowania. |
|
Literatura: |
Literatura podstawowa: xxx Literatura uzupełniająca: xxx |
|
Uwagi: |
Kryteria oceniania: inne: 100.00% |
Właścicielem praw autorskich jest Szkoła Główna Handlowa w Warszawie.